Srušio se avion "Etiopijen erlajns" sa 157 putnika, među poginulima i državljanin Srbije

U avionu kompanije "Etiopijen erlajns", koji se danas srušio neposredno po poletanju sa aerodroma u Adisa Abebi, među putnicima iz više od 30 zemalja bio je i jedan državljanin Srbije, prenosi Rojters saopštenje iz ove avio-kompanije.
U letelici je bilo 149 putnika i još osmoro članova posade. Državna televizija Etiopije javila je da nema preživelih i da su u avionu bili putnici iz 33 države.
 
Među putnicima su bila 32 državljana Kenije, 18 Kanade, devet Etiopije, po osam Italije, Kine i Amerike, po sedam britanskih i francuskih, šest egipatskih, pet holandskih, te po četiri indijska i slovačka. U avionu su bila po tri državljana Austrije, Švedske i Rusije, po dva Maroka, Španije, Poljske i Izraela, te po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Togoa, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.
 
Četiri putnika su imala pasoše UN i njihova nacionalnost nije poznata.
 
Na konferenciji za novinare koju je održao "Etiopijan erlajns" rečeno je da još uvek nije poznat uzrok nesreće. 
 
Portparol avio-kompanije ranije je rekao da se pad dogodio oko 8:44 časova po lokalnom vremenu, ubrzo nakon poletanja iz prestonice Etiopije. Do pada je došlo nedaleko od Bišoftua, na oko 50 kilometara južno od prestonice Etiopije.
 
Iz kancelarije premijera Etiopije saopšteno je da se avion "Etiopijan erlajnsa" srušio dok je leteo ka prestonici Kenije, prenosi "Vašington post". Etiopski premijer Abij Ahmed na Tviteru je izrazio saučešće svima koji su na tom letu izgubili svoje najdraže.
 
 
 
Prema prvim informacijama, avion je bio nov i isporučen je kompaniji iz Etiopije pre nekoliko meseci. 
 
Podaci sajta Flajt radar pokazuju da je avion imao nestabilnu vertikalnu brzinu. 
 
BBC navodi da "Etiopijan erlajns" leti širom Afrike i da je reč o popularnom prevozniku na tom kontinentu. Ima dobru reputaciju kada je reč o bezbednosti iako se jedan njihov avion srušio 2010. godine u Sredozemno more, ubrzo nakon poletanja iz Bejruta.
  • Mrk

    10.03.2019 22:39
    Nisu se navikli na avion, garant... Gledacemo izvestaj u "air crash investigations"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet