Anti-socijalizam - Trampova nova izborna parola

Do sledećih predsedničkih izbora ostalo je još 20 meseci, ali predsednik Donald Tramp je već pronašao parolu za tu bitku.
Anti-socijalizam - Trampova nova izborna parola
Foto: Printscreen
Tramp je uveren da će njegov anti-socijalistički stav saterati nastojanja njegovih rivalskih demokrata u ćošak i otvoriti put za još jednu pobedu 2020.
 
Prošlo je više od 60 godina od propagandnih crtaća iz ere Hladnog rata, ali socijalizam je još uvek bauk u američkoj politici, piše Glas Amerike.
 
U socijalizmu je važna samo jedna stvar - dati vlast vladajućoj klasi", upozorava predsednik Tramp.
 
Pošto je do izbora ostalo dvadeset meseci, anti-socijalizam je Trampova parola za ovu bitku.
 
Berni Sanders zagovara mere poput univerzalne zdravstvene nege, besplatnog višeg obrazovanja i udvostručenja minimalne nadnice. On takođe podržava “Zeleni nju dil”, neobavezujuću rezoluciju koju su predložile demokrate kako bi se oživela ekonomija i eliminisalo ispuštanje ugljen-dioksida u atmosferu.
 
Taj termin podseća na "Nju dil" predsednika Franklina Ruzvelta - veliki vladin paket stimulativnih mera da se ponovo uspostavi prosperitet tokom Velike depresije 30-tih godina prošlog veka.
 
Međutim, da li je Sanders najbolji kandidat da ujedini birače koji nisu za Trampa?
 
Ako demokrate nominuju nekog kandidata iz krajnje levice koji govori o socijalizmu to je najbolji ishod za republikanske kandidate i reizbor predsednika Trampa”, kaže Vit Ajer iz istraživačke grupe "North Star Opinion".
 
Ankete pokazuju da su se gledišta Amerikanaca o socijalizmu promenila, posebno kod milenijalaca koji su sazreli tokom recesije 2008. i koji su razočarani ekonomijom koja pruža sve manje prilika.
 
Oni su jako oprezni kada se radi o trošenju van njihovih mogućnosti. Zaziru od kreditnih kartica", objašnjava Stefani O Konel, blogerka koja piše o finansijskom menadžmentu.
 
Ali to je rizik koji je predsednik očigledno spreman da preduzme. Analitičari istuču da će predstavljanje demokrata kao socijalista osnažiti Trampovu bazu i ojačati popularnost republikanaca kod hispanskih birača.
 
Posebno u državama poput Floride, gde živi veliki broj imigranata iz Venecuele i Kube. Oni razumeju tačno šta je socijalizam i to ne vole”, ističe Danijel Runde iz Centra za strateške i međunarodne studije.
 
Upravo to je ono što je Tramp naglasio u svom prošlomesečnom govoru u Majamiju.
 
Socijalizam obećava bolju budućnost, ali se uvek vraća na najmračnija poglavlja prošlosti.”
 
Ovo je upozorenje koje će predsednik verovanto ponoviti tokom kampanje za izbore 2020.
  • Socijalista

    11.03.2019 08:11
    Ma
    Sjedinjene drzave su robovlasnicka drzava a Tramp je desnicarski radikalni fasista. Jos je pritom i glup, pa i ne zna sta je socijalizam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet