Preminulo 11 novorođenčadi u Tunisu, ministar dao ostavku

Posle smrti 11 novorođenčadi u porodilištu u prestonici Tunisa ministar zdravlja te zemlje podneo je ostavku.
Preminulo 11 novorođenčadi u Tunisu, ministar dao ostavku
Foto: Printscreen
Sve bebe su umrle od septičkog šoka u porodilištu Rabta 7. i 8. marta.
 
Ministar Abderauf Šerif podneo je ostavku samo četiri meseca po dolasku na tu funkciju, prenosi Bi-Bi-Si.
 
Premijer Tunisa Jusef Čahed je rekao da je pokrenuta istraga o medicinskim i higijenskim uslovima u toj državnoj bolnici.
 
Pedijatrijsko društvo Tunisa je na Fejsbuku objavilo da je moguće da je infekciju izazvao proizvod za intravenozno hranjenje i pozvala vlasti da rasvetle taj slučaj. Ta organizacija je kritikovala "nebezbedne uslove u kojima rade zdravstveni radnici".
 
Tunišanski sistem zdravstvene zaštite ima reputaciju jednog od najboljih u Severnoj Africi, a medicinski turizam je izvor značajnih prihoda za tu zemlju, napominje Bi-Bi-Si.
 
Kako se navodi od svrgavanja predsednika Zine El-Abidine Ben Alija 2011. godine, finansijski problemi, menadžment i nestašica lekova ometaju funkcionisanje sistema.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet