VIDEO: Napadač koji je pucao u tramvaju u Utrehtu već poznat policiji, troje ljudi ubijeno

Gokmen Tanis, osumnjičeni za trostruko ubistvo i ranjavanje više osoba u Utrehtu, odranije je poznat vlastima, rekao je holandski ministar pravde.
Turski predsednik Erdogan izjavio je državnu televiziju da turska obaveštajna agencija istražuje da li je današnji napad u holandskom gradu Utrehtu bio iniciran ličnim motivima napadača ili je u pitanju teroristički akt, prenosi Rojters. 
 
Napadač je rođen u Turskoj, a kako je ranije prenela turska agencija Anadolija, njegovi rođaci su rekli da je on pucao na tramvaj u nameri da ubije određenu osobu iz "porodičnih razloga", a zatim je pucao i u druge ljude koji su pokušali da pomognu žrtvi napada. 
 
Holandska policija uhapsila je Gokmena Tanisa, osumnjičenog za oružani napad na tramvaj u Utrehtu u kojem su ubijene tri osobe, a petoro ih je povređeno.
 
Vlasti su odmah podigle na najviši nivo stepen uzbune u oblasti napada, a gradonačelnik Utrehta Jan van Zanen rekao je da je "teroristički motiv" za napad najverovatnija teorija. "Ne možemo da isključimo, štaviše, pretpostavljamo da je u pitanju teroristički motiv. Verovatno je bio jedan napadač, ali moglo bi da ih bude i više", kazao je Van Zanen.
 
On je naveo da su tri od devet ranjenih osoba u teškom stanju.
 
Nekoliko sati posle napada, policija Utrehta objavila je sliku 37-godišnjeg Gokmana Tanisa, rođenog u Turskoj i pozvala građane da mu ne prilaze ako ga primete. On na slici ima bradu i stoji u javnom prevozu. 
 
Holandska vojna policija je posebno bila u pripravnosti na aerodromima i najvažnijim zgradama u zemlji dok je trajala potraga za osumnjičenim. Policija, uključujući njene teško naoružane pripadnike, preplavila je jutros stambenu oblast u kojoj je došlo do pucnjave u tramvaju, na raskrsnici sa gustim saobraćajem.
 
Oni su kasnije podigli beli šator na mestu gde se videlo kako telo leži pored tramvaja. Holandski premijer Mark Rute nazvao je situaciju "veoma zabrinjavajućom".
 
  • Ber

    19.03.2019 07:17
    Pa kako sad, pa zar "od ranije poznat policiji", a u "normalnim zemljama". Pa kako ga nisu držali u zatvoru kad je poznat policiji? Hm?
  • Govno

    19.03.2019 01:29
    Ma bitno je da su Turke pustili u tu njihovu cenjenu zemlju, a nas su bombardovali jer smo divljaci.
  • ns

    18.03.2019 20:10
    Lepote islamizovane zapadne evrope

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet