Obruč Šveđana oko džamije u znak podrške

Građani Stokholma napravili su obruč oko džamije u tom gradu tokom molitve petkom i u obruču ostali do kraja molitve, kako bi izrazili podršku nakon napada na Novom Zelandu.
Među građanima koji su se na skupu solidarisali s muslimanima bila je i švedska ministarka kulture Amanda Lind.
 
"Veoma sam srećna zbog činjenice da je ovde prisutno ovoliko ljudi", izjavila je Lind.
 
Ona je istakla da je cilj skupa da iskaže stav protiv terorističkih napada na Novom Zelandu, ali i protiv svakog vida nasilja, rasizma i islamofobije.
 
"Protivimo se svakom napadu na društvo", navela je.
 
Predstavnici islamske zajednice su po završetku namaza okupljene građane počastiti kafom, vodom i urmama i zahvalili im se na podršci.
  • +381

    23.03.2019 22:05
    Bravo za Švedjane. To je zemlja u kojoj vredi živeti. A koliko smo mi mentalno daleko od normalnog sveta i civilizovanog ponašanja najbolje govori ovaj poslednji komentar koji priželjkuje dalje cepanje svojoj sopstvenoj državi, koji ne bi ništa više voleo videti nego sopstvenu državu razrušenu i uništenu. Zato je Švedska tamo gde jeste, a mi ovde gde jesmo.
  • +384

    23.03.2019 19:07
    Bravo za Svedjane. To je zemlja u kojoj vredi ziveti. A koliko smo mi mentalno daleko od normalnog sveta i civilizovanog ponasanja najbolje govori ovih par prvih komentara (kao i broj pozitivnih glasova za iste).
  • debili

    23.03.2019 14:54
    vedska je propala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet