Republika Srpska: Kradu panele sa autoputa da pokriju svinjce i kokošinjce

Ukradeno je nekoliko panela zvučne izolacije na delu autoputa od Banjaluke do Gradiške.
Republika Srpska: Kradu panele sa autoputa da pokriju svinjce i kokošinjce
Foto: Youtube (Screenshot)
Većina stanovnika iz okolnih mesta ne želi pred kameru, kažu ne žele nikome da se zamere, ali tvde da lopovi panele postepeno kradu od kada je autoput pušten u rad.
 
Dragoljub Gajić, predsednik Mesne zajednice Jurkovica, koja se nalazi nedaleko od autoputa, kaže za ATV da za krađe znaju svi, ali ne i ko su počinioci. 
 
"Upućen sam u to i čuo sam da se to dešava, međutim to bi bolje znali meštani koji se nalaze kraj autoputa. Najverovatnije da to koriste za pokrivanje svinjaca, kokošinjaca i sličnih objekata", istakao je Gajić. 
 
Zvučni zid najviše je oštećen u mesnim zajednicama Jazovac, Vilusi i Cerovljani, gde su odneti delovi izolacije sa obe strane kolovoza. 
 
Iako se deo autoputa od Banjaluke do Gradiške po svom kvalitetu može meriti sa onim najmodernijim u Evropi, neodgovorni građani ga svojim nesavesnim ponašanjem skrnave. Duž čitavog puta mogu se videti mesta sa kojih su isčupani paneli zvučne izolacije. 
 
U Autoputevima Republike Srpske kažu da su upoznati sa ovim problemom. Kažu, trebalo bi da bude rešen kada se ugradi video nadzor duž čitavog autoputa. 
 
"Sigurno da će biti lakše i jednostavnije kada se završi projekat gradnje kompletnog IT sistema, samim tim i kamera, pa da se to sve prati. Nije to nekakav velik intenzitet, ali ružna je pojava. Dešava se to, ne samo na toj deonici, ne samo sa panelima, dešava se i sa odbojnim ogradama, zaštitnom mrežom i to su neke svakodnevne pojave, a policija radi svoj posao", naglasio je direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić. 
 
U policijskoj upravi Gradiška kažu, nisu samo zvučni paneli na meti lopova. Prošle godine ukradena su četiri akumulatora sa dve autoprikolice koje služe za regulisanje saobraćaja. Prema njihovim podacima još 2017. godine lopovi su napravili štetu od 14 hiljada maraka, kada su prvi put ukrali 28 panela zvučne izolacije. Nikada nije otkriveno ko je počinio krađe, niti u koje svrhe.
  • /

    24.03.2019 11:40
    /
    da, i onda neko kaze da je tu nas nauci kako se radi.
    sada vidimo di je stekao znanje i diplomu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet