FOTO: Aušvic tražio od posetilaca da ne poziraju neprimereno na šinama pruge

Memorijalni centar Aušvic apelovao je u sredu na posetioce da prestanu sa poziranjem za potrebe slikanja na šinama pruge kojom se dolazilo do zloglasnog logora.
Brojni turisti nedavno su objavili svoje slike kako skaču ili balansiraju po pruzi ispred Memorijalnog muzeja Aušvic, zbog čega su se zaposleni u muzeju obratili na Tviteru.
 
"Kada dođete u Muzej Aušvic zapamtite da ste na mestu gde je ubijeno više od milion ljudi. Poštujte sećanje na njih. Postoje bolja mesta gde možete da učite kako da hodate po gredi od mesta koje simboliše deportaciju stotina hiljada ljudi u njihovu smrt", stoji u saopštenju.
 
Nažalost, to nije prvi put da su fotografije sa društvenih mreža u ovom spomen obeležju izazvale kontroverzu. Godine 2014. Breana Mičel objavila je fotografiju iz Aušvica na koju je postavila i emotikon koji simboliše osmeh, zbog čega se našla na udaru javnosti, koja joj je zamerala što se na mestu najveće tragedije u modernoj istoriji, tako ophodi prema žrtvama.
 
  • /

    24.03.2019 16:30
    /
    Da prestanu odmah ili sta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet