Nekoliko hiljada građana na protestu protiv abortusa u Španiji

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u centru Madrida protiv abortusa koji je u Španiji dozvoljen tokom prvih 14 nedelja trudnoće.
Skandirajući "Da, životu" i "Ujedinjena mladost se bori za život", demonstranti su se prošetali ulicama Madrida, odakle su pustili nekoliko stotina zelenih balona "u čast deci koja nisu rodjena".
 
Skup je organizovala grupa "Da životu" i završen je u mirnom i veselom ambijentu.
 
Prema španskom zakonu usvojenom 2010. godine, žena može da prekine trudnoću tokom prvih 14 nedelja, što je prosečan rok kao u mnogim evropskim zemalja.
 
Konzervativna Narodna stranka je 2013. predložila reformu tog zakona prema kojem bi taj rok od 14 nedelja bio smanjen, ali je kasnije zbog razne polemike taj predlog povučen. Skup je održan pred parlamentarne izbore u Španiji zakazane za 28. april.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.