U Hrvatskoj 9.000 penzionera radi pola radnog vremena

U Hrvatskoj se do sredine marta gotovo udvostručio broj penzionera zaposlenih na četiri sata dnevno, i to sa 5.138, koliko ih je bilo krajem decembra prošle godine, na 8.964, koliko ih je evidentirano 17. marta, piše Poslovni dnevnik.
U Hrvatskoj 9.000 penzionera radi pola radnog vremena
Foto: 021.rs
Hrvatska je prvi put legalizovala rad penzionera 1. januara 2014, ali samo za osobe koje su otišle u starosnu penziju.
 
U početku, rad nakon 65. godine bio je zanimljiv tek retkim profesijama, poput lekara, advokata, profesora i menadžera, pa je trebalo punih pet godina da broj zaposlenih penzionera dostigne pet hiljada krajem 2018.
 
Od januara ove godine, broj zaposlenih penzionera se naglo povećao i u dva i po meseca gotovo udvostručio u odnosu na kraj 2018. Nakon onih koji su otišli u starosnu penziju, sada se slobodno mogu zaposliti i prevremeno penzionisani građani Hrvatske.
 
Penzioneri su postali traženi u gotovo svim delatnostima i na gotovo svim pozicijama - od lekara, farmaceuta, kuvara, menadžera, građevinara, radnika obezbeđenja, profesora, vozača, trgovačkih putnika, inženjera...
  • Ana

    26.03.2019 14:28
    I mama bi sine!
  • Licemerno

    26.03.2019 09:17
    Hm
    Naravno za tepsiju ribe. Tuga, eto vam kapitalizam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.