Italija: Blaže kazne za one koji ubiju pljačkaše na svom posedu

Italijanski parlament odobrio je zakon kojim se omogućava sudijama da odrede blaže kazne ljudima koji ubiju pljačkaše na svom posedu.
Italija: Blaže kazne za one koji ubiju pljačkaše na svom posedu
Foto: Pixabay
Takozvana "legitimna odbrana" predstavlja pobedu Matea Salvinija, lidera krajnje desne stranke Liga, koja je prošle godine formirala vladu sa Pokretom pet zvezda.
 
Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, broj nasilnih zločina u Italiji opao je poslednjih godina, tako da se broj ubistava smanjio za 16,3 odsto u periodu od dvanaest meseci do avgusta 2018. godine, dok je broj oružanih pljački smanjen za 12,3 odsto.
 
Ipak, ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera, Salvini, i dalje drži taj problem visoko na listi svojih prioriteta i nudi javnu podršku ljudima kojima se sudi za pucanje na pljačkaše.
 
On je istakao da ljudi koji su napadnuti u svojim kućama, prodavnicama ili barovima konačno imaju zagarantovanu legitimnu odbranu.
  • Novosadjanin

    29.03.2019 09:31
    TAKO TREBA
    Sta ima bilo ko nepozvan da mi dolazi u kucu - podrazumevam nasilno !!! Svaka odbrana je po meni neophodna i legitimna, a ne da se posle ja povlacim po sudovima i na kraju budem u zatvoru, a lopine ponovo na ulici. Moji prijatelji, ciji je stan opljackan, morali su da plate kaznu zbog nedolaska na sud, a prethodno su 4 puta davali izjave na tom istom sudu. Nisu bili u stanu, a snimci sa videonadzora nista nisu vredeli policiji !!! Lopov ni do danas nije pronadjen (opa!!!). Policija verovatno ima preca posla !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.