Veliki požari u Severnoj Makedoniji

U istočnim delovima Severne Makedonije evakuiše se stanovništvo zbog velikih požara.
Veliki požari u Severnoj Makedoniji
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zbog velikih šumskih požara, Vlada Severne Makedonije uvela je 24-časovnu zabranu kretanja u šumama i šumskim područjima.
 
U kavadarskom selu Fariš požar je zahvatio vinograde, a vatrena stihija preti i kućama, prenosi makedonski portal Plusinfo. Vatrogasci iz jedinice u Kavadarcima ulažu maksimalne napore kako bi ugasili požar.
 
Vatrena stihija u selu Rosoman već je zahvatila crkve i groblje, a približava se i prvim kućama. 
 
I Prespanski region, turistička naselja Oteševo i Sirhan, zahvaćen je velikim požarom, kao i deo nacionalnog parka Galičica. Požar je zahvatio oko 300 hektara šume, voćnjaka i trske oko jezerske obale.
 
"Cela Prespa je u vatri. Gorelo je kod Oteševa i Sirhana, prvo trska oko jezera, a potom je vetar proširio požar na šumu. Nastavlja se ka nacionalnom parku Galičica. Nemamo struju, a zapalio se i dalekovod", kaže jedan od vlasnika vile u Sirhanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.