Ivo Sanader pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora

Vrhovni sud u Zagrebu pravosnažno je osudio nekadašnjeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice Ivu Sanadera, na četiri i po godine zatvora zbog primanja i davanja mita u slučaju "Planinska".
Sanader je na tu kaznu osuđen zbog 17 milion kuna koje je tražio i primio od Stjepana Fiolića, čija je firma Ministarstvu regionalnog razvoja prodala zgradu u zagrebačkoj Planinskoj ulici, prenose mediji u Zagrebu.
 
Na godinu dana uslovno osuđen je Mladen Mlinarević, čija je firma preuveličala vrednost zgrade i Fiolić koji je priznao krivicu. Niko od osuđenih nije došao, a pravosnažnu presudu će, prema uobičajenoj proceduri, sud objaviti u roku od mesec dana.
 
Zamenica glavnog državnog tužioca Tamara Laptoš je rekla da je upućena žalba na visinu kazne izrečene Sanaderu i Mlinareviću. "Smatramo da se u ovom slučaju radi o jednom najtežem obliku političke korupcije i da su izrečene kazne preblage", rekla je ona.
 
Čedo Prodanović, Sanaderov advokat, rekao je da je žalba dugačka i da će je izneti u sredu. "Jedan deo odnosi se na bitne povrede postupka, jer sudija nije sproveo usaglašavanje više nalaza koji su bili kontradiktorni", naveo je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet