Dejvid Malpas izabran za predsednika Svetske banke

Dejvid Malpas, zvaničnik Ministarstva finansija SAD koga je kandidovao američki predsednik Donald Tramp, izabran je za predsednika Svetske banke.
Njegov izbor jednoglasno je potvrdilo 25 članova Izvršnog odbora Svetske banke, pa će Malpas sledećeg utorka započeti petogodišnji mandat i zameniti dosadašnjeg direktora Džim Jong Kima, koji je ranije ove godine podneo ostavku, tri godine pre isteka mandata.
 
Malpas je u Trampovoj administraciji obavljao funkciju podsekretara za međunarodne poslove u Ministarstvu finansija i bio je dugogodišnji kritičar Svetske banke i njene sestrinske organizacije za kreditiranje - Međunarodnog monetarnog fonda.
 
Ipak, u okviru svog ministarstva, prošle godine je pomogao da se obezbedi podrška od 13 milijardi dolara za Svetsku banku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet