VIDEO: Širom Evrope masovni protesti zbog visokih kirija

Više desetina hiljada ljudi protestovalo je u subotu u Berlinu i drugim nemačkim gradovima zbog povećanja kirija.
Protesta zbog sve skupljih stanarina bilo je i u drugim evropskim metropolama.
 
U Nemačkoj su najveće demonstracije održane u Berlinu. Nemačka policija navodi da je na protestu u prestonici učestvovalo više od 10.000 ljudi, dok organizatori skupa govore o čak 40.000 učesnika, prenosi "Bild". Oni su nosili transparente na kojima je pisalo "Stanovanje je osnovno pravo" i "Grad za sve".
 
Prikupljani su potpisi za referendum kojim bi se tražila eksproprijacija kompanija koje u svom vlasništu imaju više od 3.000 stanova i koje stalno povećavaju kirije.
 
Osim u Berlinu, protesti su održani u još 18 nemačkih gradova kao što su Minhen, Štutgart, Keln, Frankfurt, Lajpcig, Drezden. Protesti su održani i u 13 evropskih gradova, među kojima su Amsterdam, Barselona, Brisel, Budimpešta, Lisabon i Pariz.
 
  • kimi

    07.04.2019 16:27
    Hteli ste kapitalizam? Izvolteeee..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet