Musolinijev praunuk ušao u politiku

Kaio Cezar Musolini, praunuk Benita Musolinija, koji je dobio ime po jednom od najpoznatijih vladara drevnog Rima, kandidovaće se na evropskim izborima za krajnje desničarsku partiju Braća Italije.
Liderka partije Đorđija Meloni najavila je Musolinijevu kandidaturu tokom vikenda.
 
Kaio Musolini (50) treći je praunuk diktatora Benita Musolinija koji je iskazao političke ambicije. Njegova rođaka Aleksandra Musolini je poslanica u EU parlamentu iz stranke Silvija Berluskonija Forca Italija, a Rakela Musolini je čelnica gradske skupštine Rima.
 
Musolini, koji je rođen u Argentini, nema političko iskustvo, ali je rekao da je ceo život "disao politiku". Smatra da je izabran za kandidata ne zbog svog prezimena, već zbog svog imena koje je dobio po rimskom vojskovođi Juliju Cezaru, kao i zbog svog osećaja za dužnost i međunarodnog iskustva.
 
Liderka partije Đorđija Meloni rekla je da su protesti protiv poslednje Musolinijeve političke debate dovele do toga da je društvena mreža Fejsbuk izbrisala njegov profil. Musolinijev praunuk je rekao da mu je ta društvena mreža kasnije uz izvinjenje vratila profil.
 
Inače, Benito Musolini je dve decenije bio italijanski diktator, dok nije pogubljen u leto 1945. godine.
  • Seka Persa

    09.04.2019 20:29
    Ih!

    (Pa nama su od prethodhnih haških zločinaca desne ruke ministri...i preCednici...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet