Mladi u Holandiji traže da se kažnjavaju oni koji koriste usluge prostitutki

Više od 40.000 mladih potpisalo je peticiju kojom se pozivaju poslanici u holandskom parlamentu da razmotre uvođenje kazne za one koji posećuju prostitutke.
Mladi u Holandiji traže da se kažnjavaju oni koji koriste usluge prostitutki
Foto: Pixabay (Ulica crvenih fenjera)
Peticija će uskoro biti predata holandskom parlamentu kojom se traži da poseta prostitutkama bude proglašena nezakonitom.
 
Imajući u vidu da je peticiju potpisalo 42.000 mladih ljudi poslanici moraju da zakažu raspravu o tom pitanju. Holandija je poznata kao zemlja sa najblažim zakonima u vezi sa prostitucijom i seks industrijom.
 
Omladina je pokrenula kampanju pod nazivom "Ja sam neprocenjiva" i traži da se uvede takozvani nordijski model.
 
Na "Instagramu" su se pojavile fotografije sa rečima "Ja sam neprocenjiva", "Prostitucija je i uzrok i posledica nejednakosti", kao i pitanjem "A šta da je to tvoja sestra?", preneo je BBC.
 
U Holandiji, kupovina i prodaja seksualnih usluga je legalna sve dok je to na uzajamnom pristanku odraslih osoba.
 
Prema nordijskom modelu, koji je usvojen u Švedskoj, Norveškoj, Islandu, Severnoj Irskoj i Francuskoj, korisnici usluga se kažnjavaju.
 
Omladinski aktivisti smatraju da je potrebno uraditi mnogo više na zaštiti ranjivih kategorija žena.
  • Miloš iz Zemuna

    10.04.2019 19:56
    ljudska prava
    To je neposredno kršenje ljudskih prava. Ali to nije ništa čudno. Ne razlikuju se USA i EU države ništa više od bilo koje druge na ovom svetu. USA i EU su gospodari iluzije i to ih čini veoma primamljivim. Ipak, neće oni dugo da se mangupiraju. Doći će im kraj (rat) pre ili kasnije.
  • Nokija do Tokija

    10.04.2019 12:38
    Glupi milenial sljam. Pametni telefoni su pametniji od ovog korova neoliberalne gadosti.
  • dax

    10.04.2019 11:52
    @Maja
    Bravo?

    Pa skoro sve prostitutke koje rade u ulici crvenih fenjera su tu svojom voljom. Zbog cega ih ogranicavati i sprecavati poslovanje? Niko ih nije naterao na to; prostitucija je najstarija profesija i nekima jedini nacin zarade. Razmisljajte malo svojom glavom umesto slepo da pratite korake modernog feminizma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).