Autobuski saobraćaj u austrijskom gradu bio obustavljen zbog boginja

Autobuski saobraćaj u glavnom gradu austrijske pokrajine Koruška, Klagenfurtu, bio je obustavljen u sredu na više sati, jer je jedan vozač gradskog prevoza oboleo od boginja.
Autobuski saobraćaj u austrijskom gradu bio obustavljen zbog boginja
Foto: Pixabay
Odluka da se obustavi gradski prevoz doneta je da bi se sprečilo širenje ove veoma zarazne bolesti. Pokrajinska direkcija za zdravstvo donela je odluku da se proveri status vakcinacije svih vozača, kao i da se autobusi gradskog prevoza dezinfikuju.
 
Saobraćaj je ponovo uspostavljen nakon nekoliko sati, i to samo s vozačima koji su dokazali da su vakcinisani.
 
Gradska referentkinja za zdravstvo Beate Pretner rekla je da ovaj slučaj, kao i ponovno pojavljivanje ove bolesti proteklih godina, pokazuje jasno da je nedovoljno ljudi vakcinisano da bi se sprečilo širenje boginja.
 
Do 3. aprila u Austriji je zabeleženo već 60 obolelih od boginja, a poređenja radi, u celoj 2018. zabeležno je ukupno 77 slučajeva.
  • Obavezno špricanje

    11.04.2019 12:19
    Uskoro, ako neko kine u javnom prevozu.... očekuje se masovna obustava škola, prevoza i opšta vakcinacija.
    Dokle je ovo stado došlo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet