Pripreme za Bregzit bez dogovora koštale 1,5 milijardi funti

Britanska vlada povukla je vojsku od 6.000 državnih službenika koji su pripremali Bregzit bez dogovora sa Evropskom unijom, a koji je koštao, kako se procenjuje, 1,5 milijardi funti.
Pripreme za Bregzit bez dogovora koštale 1,5 milijardi funti
Foto: Pixabay
Državni službenici koji su radili u drugim zemljama sada će se vratiti svojim svakodnevnim dužnostima, ali nije jasno šta će raditi oko 4.500 novozaposlenih pošto je član 50 produžen do 31. oktobra, Noći veštica.
 
Sveukupno na Bregzitu je radilo 16.000 državnih službenika, piše londonski "Gardijan".
 
Hilari Ben iz Laburističke stranke izjavila je da je to "visoka cena" za insistiranje premijerke Tereze Mej da ostavi na stolu izlazak Britanije iz EU bez sporazuma.
 
"Važno je planirati za sve nepredviđene situacije, ali to je visoka cena za neprekidne izjave premijerke: 'Moj sporazum ili bez sporazuma', kada je znala da odlazak bez sporazuma nije u nacionalnom interesu. Ovo je primer koji pokazuje kako je Bregzit veoma skup za našu zemlju", rekla je Hilari Ben.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet