VIDEO: Katarski akademik objavio uputstvo kako treba tući ženu

Abd Al-Aziz Al-Kazraj, sociolog i jedan od vodećih akademika Katara, objavio je "video-priručnik" na temu kako muslimani treba da tuku svoje supruge.
Video je objavljen na Al-Mojtama kanalu na Jutjubu u kojem sociolog objašnjava kako treba kazniti ženu po "islamskom zakonu".
 
Na snimku se vidi kako "tehnike" demonstrira na malom dečaku dok govori u kameru: "Neki ljudi je udaraju ili šamaraju u lice...to nije dozvoljeno. Nije dozvoljeno ni udariti je u nos. Udaranje je samo za disciplinu."
 
On na snimku govori kako udaranje treba da bude "lagano i bezbolno" i treba učiniti da žena u tome "prepozna svoju ženskost i oseti muževljevu muškost". To demonstrira tako što dete udara u ramena i dere se na njega.
 
Inače, na početku videa govori:
 
"Dragi gledaoci, mnogi ljudi, pogotovo oni koji su u braku, žele da znaju kako da istuku svoju ženu. Da li je neophodno da tučete ženu? Mora li muškarac tući ženu svakodnevno? Ne. Prvo, moramo shvatiti da je muškarac 'glava kuće'. Vođa ima autoritet, baš kao menadžer u kompaniji. Lider u kući može odlučiti da disciplinuje suprugu kako bi se život nastavio normalno. Kako muž tuče ženu? Daje joj disciplinske batine iz ljubavi. On je voli."
 
Al-Ansari opisuje kako muž prvo treba da da savet ženi, pa onda da odbije da vodi ljubav s njom. Ako ništa od ovog ne proizvede željeni rezultat, on kaže da je na kraju treba istući.
 
Video je naišao na brojne kritike i osude, a brojni upozoravaju da je posebno uznemirujuće to što ga je snimio vodeći akademik zemlje koja će ugostiti Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine.
 
  • Dejan

    18.04.2019 21:10
    Srb
    Zato oni i opstaju kao narod i nacija, nemaju oni premijerke kao mi, kandicke, cece,jk, nase maje, sta hocete srbi onda, imate domace gnjide a kivni ste na ove sto rade posao ! Ne valja niko, ko je onda dobar ? Sta vi ovde imate od toga sto on tamo hiljade kilometara odavde pegla svoju zenu ? Razvedite se onda papucari, placajte alimentaciju, bice divno po drustvo,sve nas je manje a busamo se u tudje probleme
  • ...

    18.04.2019 18:03
    Kad razmislim, i "nasi" "hriscani" biju svoju decu zato sto ih vole.
  • Aleksandra

    18.04.2019 17:27
    Uputstvo
    "Jesam ti rekao da ne smeš da ideš napolje, jesam ti rekao?"
    Jaoj, kada bi pao u ruke nekoj od nas? Na primer Sremici? Ne da ne bi snimao uputstva, nego ne bi sebi došao sve to Katara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.