VIDEO: Vreće pune novca pronađene u kući svrgnutog sudanskog predsednika

Velika količina novca pronađena je u kući smenjenog predsednika Sudana Omara el-Bašira, i sada je pod istragom zbog pranja novca, kažu tužioci, a prenosi BBC.
Službe bezbednosti pronašle su evre, dolare i sudanske funte u ukupnom iznosu od preko 130 miliona dolara.
 
Bivši sudanski lider je stavljen u pritvor nakon višemesečnih protesta koji su doveli do njegovog svrgavanja. Izveštaji kažu da se el Bašir sada nalazi u zatvoru u Kobaru.
 
Izvor iz sudanskog pravosuđa izjavio je za Rojters da su koferi sa više od 350.000 dolara, šest miliona evra i pet milijardi sudanskih funti (105 miliona dolara) pronađeni u kući el Bašira.
 
Slika koju prenosi holandska medijska kuća Radio Dabanga pokazuje muškarce u vojnim uniformama kako stoje iznad nečega što izgleda kao nekoliko vreća punih gotovine.
 
 
Novac, za koji Radio Dabanga kaže da je bio prikazan novinarima, pronađen je u vrećama napravljenim za izdrže težinu do 50 kilograma žitarica.
 
  • Мунгос

    20.04.2019 22:23
    Председник Судана је направио већу грешку него што би дозволио да му НАТО пакт замрзне рачуне у Западним острвским и Швајцарским банкама.
    Све је то требао да стави у ћуп са хидроизолацијом, и да закопа у земљу на неко тајно место.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet