Porošenko priznao poraz, Zelenski novi predsednik Ukrajine

Komičar Volodimir Zelenski pobedio je u drugom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini aktuelnog predsednika Petra Porošenka, pokazuju rezultati izlazne ankete.
Porošenko priznao poraz, Zelenski novi predsednik Ukrajine
Foto: Pixabay
Prema rezultatima izlazne ankete, objavljenim po zatvaranju birališta, Zelenski je osvojio 73,2 odsto glasova, a Porošenko 25,3 odsto.
 
Rezultati na osnovu izlaznih anketa zasnivaju se na ispitivanju birača za koga su glasali, neposredno po izlasku s biračkog mesta.
 
Anketu su sproveli Kijevski medjunarodni sociološki institut i agencija za istraživanje javnog mnjenja Centar Razumkov i ona je bazirana na odgovorima više od 13.000 birača na 300 biračkih mesta do 18.00 po lokalnom vremenu (17.00 po srednjoevropskom), dva sata pre zatvaranja birališta.
 
Porošenko priznao poraz u drugom krugu predsedničkih izbora
 
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko priznao je poraz u drugom krugu predsedničkih izbora.
 
Nedugo pošto su rezultati izlazne ankete pokazali da ga je komičar Volodimir Zelenski ubedljivo pobedio, Porošenko je rekao da je spreman da pomogne novom predsedniku.
 
"Napuštam mesto predsednika, ali želim čvrsto da podvučem da ne napuštam politiku", kazao je Porošenko. 
 
Zelenski nikada nije bio na političkoj funkciji. 
 
Prema rezultatima izlazne ankete objavljenim večeras po zatvaranju birališta, Zelenski je osvojio 73,2 odsto glasova, a Porošenko 25,3 odsto.
  • Tragikomicni Porosen

    22.04.2019 06:23
    Covek uvede zemlju u destabilizaciju, rat, sukobi se sa Rusijom i izgubi izbore od komicara..
    Ostajes u politici ?
    Ti si sine za daske koje zivot znace, mozda si glumac, probaj...

    PS. Mozda se imovee Sergej nada toj ulozi ako vec nema cips reklama :-)))))))
  • rambo majstore

    22.04.2019 00:21
    Daj, Rambo, kandiduj se na sledecim izborima.
    Ovaj aktuelni ne bi dobio ni tih 25%.
  • Zivan

    21.04.2019 22:22
    Brzo će se videti je li Zelemski politički samostalan ili je projekat američke Demokratske stranke i krugova bliskih Sorošu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.