Šri Lanka: Traga se za 140 osoba povezanih sa terorističkim napadom

Predsednik Šri Lanke saopštio da policija traga za 140 osoba za koje se veruje da su povezani s terorističkim napadima na crkve i hotele u toj zemlji.
Prema njegovim rečima, naki mladi u Šri Lanki povezani su sa terorističkom grupom Islamska država, koja je preuzela odgovornost za napade u kojima je poginulo preko 300 ljudi, još od 2013.
 
On je novinarima rekao da ga najviši policijski i odbrambeni zvaničnici nisu upoznali sa informacije koje su posedovali uoči napada.
 
Optužio je vladu premijera Šri Lanke Ranila Vikremesinge za slabljenje obaveštajnog sistema, zbog toga što je Tužilaštvu i vojnim oficirima naredio da se fokusiraju na navodne ratne zločine koje su počinili "Tamilski tigrovi" tokom gradjanskog rata u ovoj zemlji.
 
Islamska država preuzela je odgovornost za više simultanih napada na hotele i crkve u Šri Lanki na Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, u kojima je ubijeno više od 300 ljudi, a povređeno skoro dvostruko više.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.