Izrael oslobađa dva zatvorenika kao "gest dobre volje" posle vraćanja posmtrnih ostataka vojnika

Izrael će osloboditi dva zatvorenika kao "gest dobre volje" nakon povratka posmrtnih ostataka izraelskog vojnika nestalog u akciji pre 37 godina.
Izrael oslobađa dva zatvorenika kao "gest dobre volje" posle vraćanja posmtrnih ostataka vojnika
Foto: Pixabay
Anonimni izraelski zvaničnik je rekao da oslobađanje zatvorenika nije bio uslov za vraćanje posmrtnih ostataka vojnika Zakarije Baumela. On je dodao da je odluka doneta ovih dana, preneo je AP.
 
Baumel je nestao 1982. godine za vreme izraelske invazije na Liban.
 
Pomenuti zvaničnik nije obelodanio identitet ni nacionalnost zatvorenika koji će biti oslobođeni. Međutim, Rusija koja je obezbedila povratak posmrtnih ostataka Baumela iz Sirije početkom aprila navela je da se radi o Sirijcima.
 
Izraelski mediji preneli su prethodno izjavu ruskog zvaničnika Aleksandra Lavrentijeva datu ruskim medijima da je ta operacija bila u interesu Damaska, jer će sirijski zatvorenici biti pušteni iz izraelskih zatvora.
 
"Mi u Rusiji smo vrlo osetljivi na potragu za nestalima i umrlima, čak i iz Drugog svetskog rata", rekao je Lavrentijev, dodavši da je zato doneta odluka da se posmrtni ostaci predaju i izrazio zahvalnost sirijskoj strani za razumevanje. Međutim, Sirija poriče da je u tome učestvovala.
 
"Ali akcija nije bila jednostrana. Izrael je doneo odluku koju će kasnije izvršiti da pusti neke sirijske građane koji su u izraelskim zatvorima", rekao je Lavrentijev specijalni izaslanik predsednika Rusije za Siriju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.