Sarajevski ugostitelj ruši austrougarsku zgradu i gradi luksuzne stanove

U neposrednom centru Sarajeva, preko puta Narodnog pozorišta u toku je rušenje zgrade izgrađene u austrougarskom periodu, a na tom mestu će se graditi luksuzni stambeno-poslovni kompleks.
Sarajevski ugostitelj ruši austrougarsku zgradu i gradi luksuzne stanove
Foto: 021.rs

Kako saznaje Capital.ba investitor ovog luksuznog stambeno-poslovnog zdanja je firma Trust-invest iz Sarajeva, čiji je vlasnik Malčo Rovčanin, poznati sarajevski ugostitelj, vlasnik objekata "Vinoteka", "La gitara" i "Slatko ćoše".

Iako su ranije iz Opštine Centar nadležni za Klix.ba kazali da se zgrada neće rušiti i da će se raditi isključivo na rekonstrukciji fasade, kako bi se vratila u prethodno stanje, bageri i ostale mašine na terenu pokazuju suprotno.

"Prema Regulacionom planu, zadržava se postojeća građevinska linija prema ulicama Čobanija, Hamdije Kreševljakovića i šetnici. Pozorišna kafana će ponovo biti izgrađena. Postojeći objekti sa leve strane ulice Čobanija će se rekonstruisati s tim da prizemlje i prvi sprat se revitaliziraju i restauriraju u izvornom stanju".

Drugim rečima, plan je da se zgrada napravljena u austrougarskom periodu sruši, a na tom mjestu će biti izgrađen stambeno-poslovni kompleks. Uslov je da novoizgrađeni objekat u prizemlju i prvi sprat bude rekonstruisano izdanje stare zgrade.

Capital.ba nezvanično saznaje da će cena kvadrata u novoizgrađenoj zgradi koštati čak 6.000 KM, a da će garažno mesto koštati 50.000 KM.

Projekat je uradio "Studio Zec" iz Sarajeva.

  • ....

    28.04.2019 11:27
    @...
    Da li lažete jer ste neobrazovani ili jer ste maliciozni i zli?
  • Мунгос

    27.04.2019 23:32
    @ Опалим те голим,
    У праву си, и мене су одушевљавале те њихове ђиђе миђе у Кракову, Будимпешти и Прагу. И у Бечу наравно.
  • Мунгос

    27.04.2019 22:49
    @ Марина,
    Не треба бити на крај срца па им критиковати архитектуру.
    Али да су они грозни, ту си потпуно у праву.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet