Skandinavski piloti i dalje u štrajku, otkazano na stotine letova

Štrajk pilota vazduhoplovne kompanije Skandinevijan Erlajns (SAS) ušao je u drugi dan, zbog čega je otkazano više stotina letova širom Skandinavije.
Skandinavski piloti i dalje u štrajku, otkazano na stotine letova
Foto: Pixabay
Piloti SAS-a u petak su počeli štrajk nakon neuspešnih pregovora o platama, zbog čega je otkazano 70 odsto letova i onemogućeno je putovanje za oko 170.000 tokom vikenda.
 
"Duboko žalimo što su naši klijenti pogođeni nastavkom štrajka pilota", navodi se u saopštenju SAS-a u kojem se ističe da su otkazani letovi za ostatak vikenda.
 
Kako se dodaje, još 64.000 putnika biće pogođeno zbog otkazivanja 587 letova širom Skandinavije u nedelju, prenosi Rojters.
 
Pregovori o novom kolektivnom ugovoru sa sindikatom pilota SAS-a, koji predstavlja 95 odsto pilota kompanije u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj, prekinuti su u petak ujutru bez dogovora.
 
Pregovori, koji su počeli u martu, uglavnom se tiču povećanja plata i pitanja radnog vremena. Detalji nisu objavljeni, ali je poznato da pan-skandinavski sindikat traži da se plate usklade sa kretanjima na tržištu, dok pregovarači iz SAS-a te zahteve nazivaju "nerazumnim i ekstremnim".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.