Nastavnici na Floridi moći će da nose oružje u učionici

Vlast Floride odobrila je zakon koji dozvoljava nastavnicima da nose pištolj u učionici kao meru sprečavanja situacija kakva je bila pucnjava u srednjoj školi u Parklandu prošle godine.
Nastavnici na Floridi moći će da nose oružje u učionici
Foto: Pixabay
U Poslaničkom domu Floride, koji vode republikanci, bilo je 65 glasova "za", dok je 47 poslanika bilo protiv zakona. Očekuje se da će republikanski guverner Ron DeSantis potpisati ovaj zakon. 
 
Nova mera će omogućiti školama da učestvuju u volonterskom programu "Guardian" i da omoguće nošenje oružja nastavnicima koji prođu 144 sata obuke, ako to odobre njihovi školski odbori. Nastavnici koji budu želeli da nose oružje moraće da prođu obuku sa policijom i psihološku procenu.
 
Bivši učenik ušao je 14. februara 2018. u srednju školu Mardžori Stonmen Daglas u Parklandu naoružan poluautomatskom puškom i počeo da puca. Ubio je 17 i ranio 17 osoba.
  • Nemanja

    02.05.2019 11:54
    Rešenje za zaustavljanje nereda izazvanog oružjem je naravno jos vise oružja. Dobro je da se neko nije setio da je možda rešenje u ukidanju. Ah da.. Ta ekonomija.
  • Tomi

    02.05.2019 10:57
    God bless America!
  • N.Sad

    02.05.2019 10:30
    Kad vidimo kako Novosađani vaspitaju decu i naši profesori će morati nositi oružje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet