Konzervativci tragaju za kompromisom oko Bregzita

Britanska vladajuća Konzervativna stranka saopštila je danas da je spremna za kompromis da bi postigla dogovor o Brezgitu posle dobijanja najgorih rezultata na lokalnim izborima u više od 20 godina.
Konzervativci tragaju za kompromisom oko Bregzita
Foto: Pixabay
Na izborima za lokalne vlasti održanim širom Engleske u četvrtak konzervativci su izgubili oko 1.300 mesta pošto su glasači kaznili vladu zbog ćorsokaka u kome se zemlja nalazi oko Bregzita. Opoziciona Laburistička stranka je takodje pretrpela gubitke.
 
Gotovo tri godine od kada je Britanija glasala da izadje iz Evropske unije datum i uslovi njenog izlaska ostaju neizvesni posle više meseci političke blokade. Konzervativci i laburisti izjavili su da je poruka glasača na ovim lokalnim izborima jasna da treba krenuti dalje sa Bregzitom.
 
Partije planiraju da održe dodatne sastanke iduće nedelje da pokušaju da se dogovore oko uslova izlaska Britanije iz EU. Ministar za ekologiju Mat Hankok rekao je danas da vlada treba da "bude u raspoloženju za kompromis".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet