Tramp uveo nove sankcije Iranu

SAD su uvele nove sankcije Iranu dok tenzije između Vašington i Teherana sve više rastu.
Tramp uveo nove sankcije Iranu
Foto: Pixabay
Predsednik Donald Tramp naložio je nove sankcije za iransku industriju čelika, aluminijuma, bakra i gvožđa koja obezbeđuje prihod u stranoj valuti za oslabljenu iransku ekonomiju.
 
Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je ranije da će Iran prestati da se pridržava određenih delova nuklearnog sporazuma iz 2015. godine i dao rok od 60 dana ostalim potpisnicama tog sporazuma da ispune svoje obaveze, naročito kada je reč o bankarskim i naftnim sektorima.
 
Rohani je rekao da će Iran nastaviti s visokim nivoom obogaćivanja uranijuma, ukoliko svetske sile ne održe svoja obećanja, data u okviru nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet