VIDEO: Održana parada povodom Dana pobede u Moskvi

U Moskvi je održana parada povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Paradi je prisustvovao i predsednik Rusije Vladimir Putin, kome je raport podneo ministar odbrane Sergej Šojgu.
 
Predsednik Putin čestitao je Dan pobede, dan, kako je rekao, "našeg ponosa, tuge i bezgranične zahvalnosti zaštitnicama otadžbine koji su razbili nacizam".
 
"Oni su ratovali trudili se, prošli su nadljudska iskušenja i stajali na strašnom mestu borbe kada je trebalo. Dali su sve što je potrebno i dobili su tu pobedu", poručio je Putin na početku tradicionalne vojne parade, koja se svake godine održava na Crvenom trgu u Moskvi.
 
Na ovogodišnjoj paradi učestvovalo je 13.000 vojnika. 
 
Parade pobede u Moskvi održavaju se po istom modelu kao prva parada koja je održana 1945. nešto više od mesec dana pošto je Nemačka kapitulirala. Paradu je tada pripremio maršal Rokosovski, a komandovao general Žukov koji je i formalno primio kapitulaciju Nemačke.
 
  • Trt

    14.05.2019 09:56
    Rusi znaju da naprave gej paradu pa to ti je.
  • Драган

    10.05.2019 00:41
    Радаковић
    Коментар је непотребан - Живели!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.