Rusija blokirala saopštenje Saveta bezbednosti UN o Siriji

Rusija je blokirala saopštenje o Siriji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija za medije, rekao je zamenik ruskog ambasadora pri UN.
Rusija blokirala saopštenje Saveta bezbednosti UN o Siriji
Foto: Printscreen
Rusija se usprotivila saopštenju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija za medije i blokirala ga, zato što su u njemu, kako se navodi, izokrenute informacije o situaciji u sirijskom Idlibu, saopštio je zamenik ambasadora Rusije pri UN Vladimir Safronkov.
 
"Nismo dopustili saopštenje za medije o Siriji koje su pripremili Belgija, Nemačka i Kuvajt. Smisao tog saopštenja se svodio na to da se pogrešno prikaže situacija u Idlibu", rekao je Safronkov.
 
On je dodao da Rusija o Siriji razgovara s američkim kolegama preko profesionalnih, vojnih i političkih kanala.
 
"Tamo ljudi razmatraju situaciju sa činjenicama i kartama u rukama, razumeju operativnu situaciju na sirijskom tlu", rekao je on.
 
Safronkov je istakao da se s Amerikancima vodi dijalog upravo zbog toga što su oni odlučili da ne iznose nikakve nepotrebne informacije s konsultacija u Savetu bezbednosti UN, zato što se van dometa kamera obavlja "praktičan posao traganja za zajedničkim imeniocima u toj situaciji", objasnio je diplomata.
 
"Naš akcenat na tome da suverenitet, celovitost i nezavisnost Sirije treba poštovati nije na rečima, nego u delima", zaključio je Safronkov. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet