U Hrvatskoj prikupljeni potpisi za referendum o odlasku u penziju

Organizatori sindikalne inicijative "67 je previše" u Hrvatskoj, u ponoć su objavili da su prikupili više od 600.000 potpisa za raspisivanje referenduma, kako bi se sprečilo dizanje starosne granice za odlazak u punu penziju na 67 godina.
U Hrvatskoj prikupljeni potpisi za referendum o odlasku u penziju
Foto: Pixabay
To je saopštila Mirela Bojić, nacionalna koordinatorka Inicijative "67 je previše".
 
"Ovom prilikom zahvaljujemo se svim građanima koji su dali potpis za ovu inicijativu. Hvala mladima, penzionerima...Moram to reći, ljudi su tražili naše štandove, prelazili iz jednog dela grada u drugi da bi dali svoj potpis. I mladi i stari i oni srednjih godina su shvatili koliko je ovo važno za sve nas, za celu našu državu i budućnost svih nas", rekla je Bojić.
 
Sindikalna inicijativa "67 je previše" je 27. aprila u ponoć u centru Zagreba počela prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o izmenama Zakona o penzijskom osiguranju, kako bi se sprečilo dizanje granice za odlazak u punu penziju na 67 godina.
 
Hrvatsko Ministarstvo uprave utvrdilo je da je u registru birača 27. aprila bilo upisano ukupno 3.735.680 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj i da je za raspisivanje sindikalnog referenduma "67 je previše" potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa.
  • Kaćanka

    12.05.2019 12:26
    @+384
    Kreni sta cekas, evo zenama je ovde i 60 puno, vec smo stale u red za potpisivanje....
  • Мунгос

    12.05.2019 11:44
    Тако је то у ЕУ. Добродошли у земљу робота, бота, та, а…..
    А за то време, преко Дунава, живи нација себичних и ситних ситносопственика. Наравно, уз ту нацију ситносопственика не треба рачунати националне мањине, оне су једини светао тренутак широкогрудости.
    Иначе, и у Србији, и У Хрватској, ако неко зарађује плату са оловком, он је тоталан лудак ако потписује петицију чија је сврха да га отерају у пензију са дупло мањом платом. Евентуално ако се производња корисних идиота баш усавршила, техника је колико се види, напредовала.
  • +384

    12.05.2019 11:11
    A za to vreme, preko Dunava, zivi nacija sebicnih sitnosopstvenika. Voleo bih da dozivim da se i mi ovde zbog necega (bilo cega) ovako organizovano i slozno pokrenemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet