Južna Koreja od SAD kupuje rakete za odbranu

Stejt department odobrio je Južnoj Koreji kupovinu raketa za protivvazdušnu odbranu u vrednosti od 314 miliona dolara, saopštio je Pentagon.
Južna Koreja od SAD kupuje rakete za odbranu
Foto: Pixabay
Južna Koreja, ključni američki saveznik u Aziji, zatražila je odobrenje da kupi 94 rakete SM-2 koje brodovi koriste protiv pretnji, kao i 12 sistema za navođenje i tehničku podršku u ukupnoj vrednosti od 313,9 miliona dolara, navodi se na sajtu američke Agencije za bezbednosnu saradnju, prenosi Rojters.
 
Ta agencija, koja pripada Ministarstvu odbrane, uputila je u četvrtak potvrdu kojom obaveštava Kongres o mogućoj prodaji. Moguća prodaja obaviće se pošto je Severna Koreja nedavno kritikovala južnokorejske kupovine naoružanja od SAD, uključujući prvi nevidljivi avion F-35.
 
Nakon što su razgovori o denuklearižaciji zastali posle neuspešnog samita Severne Koreje i SAD u Hanoju u februaru, Pjongjang je ovog meseca sproveo više testova naoružanja, što je izazvalo nove tenzije na Korejskom poluostrvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.