Kurc predložio vanredne izbore u Austriji posle ostavke Štrahea

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc predložio je predsedniku republike da raspiše vanredne izbore, pošto je ostavkom vicekancelara stavljena tačka na vladajuću koaliciju.
Kurc predložio vanredne izbore u Austriji posle ostavke Štrahea
Foto: Pixabay
Vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe podneo je ostavku, nakon što su nemački mediji objavili snimak na kome on nudi ugovore sa državom navodnom ruskom investitoru. 
 
Kurc je naveo da nije mogao da postigne dogovor s vođstvom Štraheove antiimigrantske Slobodarske partije o nastavku koalicije.
 
Takođe, dogovor sa socijal-demokratama je otpao jer u tom slučaju vlada ne bi mogla da sprovede zamisli u oblastima smanjenja duga i poreza. 
  • /

    19.05.2019 08:40
    /
    ko sa rusima tikve sadi
  • lala4ever

    19.05.2019 00:45
    Bulls-eye (pravo u centar)
    E, kome do sada nije bilo jasno da su svi ekstremni desničari u Evropi na Putinovom platnom spisku, sad mu je valjda jasno.

    Ovo je bilo pravo u centar, u pravom momentu: uoči izbora za Evropski parlament, na kojima se ektremna desnica nada(la) trijumfu.

    Uczaprnje - 2019. će ipak biti nova 1989, a NE nova 1939.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.