Britanska premijerka priprema "hrabru ponudu" o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da priprema "hrabru ponudu" poslanicima u poslednjem pokušaju da britanski parlament usvoji sporazum koji su London i Brisel postigli o istupanju zemlje iz članstva u Evropskoj uniji.
Britanska premijerka priprema "hrabru ponudu" o Bregzitu
Foto: Pixabay
Premijerka Mej je u tekstu objavljenom u listu Sandej tajms (Sunday Times), navela da će početkom juna parlamentu podneti novi predlog u nadi da će dobiti podršku. 
 
Parlament je tri puta odbacio sporazum o Bregzitu čije je stupanje na snagu sa 29. marta odloženo za 12. april, a potom do 31. oktobra.
 
"I dalje verujem da je moguće dobiti većinu u parlamentu o sporazumu o Bregzitu", navela je Mej i dodala da će ponuda poslanicima biti "nova i hrabra sa boljim merama" kako bi dobila podršku poslanika.
 
Opoziciona Laburistička stranka u petak je prekinula pregovore sa premijerkom o rešavanju pitanja podrške sporazumu u parlamentu, navodeći da je Tereza Mej "slaba", pošto i njena, vladajuća Konzervativna stranka, traži njen odlazak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.