FOTO, VIDEO: Eksplozija u blizini piramida u Gizi, povređeni turisti

Najmanje 16 ljudi povređeno je danas u snažnoj eksploziji u blizini turističkog autobusa kod novog Velikog egipatskog muzeja koji se gradi na području piramida u Gizi.
FOTO, VIDEO: Eksplozija u blizini piramida u Gizi, povređeni turisti
Foto: Pixabay
Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije oštećenog autobusa i povređenih turista.
 
Nemački Bild, pozivajući se na agencije AP i AFP, izveštava da je 16 osoba povređeno. Isti broj povređenih pominje i BBC.
 
"Skaj njuz Arabija" javio je da je eksplozivna naprava detonirana dok je autobus prolazio pored muzeja u Gizi. 
 
 
Na fotografijama sa mesta eksplozije vidi se kako ambulantne službe pomažu povređenima, oštećeni autobus i turisti koji se drže za glave dok izlaze iz vozila na kojem su popucala stakla. Navodi se da za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se podseća da se egipatske bezbednosne snage bore protiv snaga Islamske države u Egiptu, posebno u severoistočnoj oblasti Sinaja.
 
Rojters takođe navodi da nema podataka o tome da je neko poginuo, a izvor iz egipatskih bezbednosnih službi kazao je da su među povređenima državljani Južne Afrike.
 
Jedan od očevidaca, Mohamed el-Manduh koji je je bio u vozilu u blizini, kazao je Rojtersu da se začula "veoma glasna eksplozija".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet