U Iranu uhapšeno 30 osoba zbog neprikladne odeće na času joge

Vlasti u Iranu uhapsile su 30 osoba koje su učestvovale u privatnom času joge u Gorganu, gradu na severu zemlje, zbog neprikladne odeće, navela je iranska novinska agencija Klub mladih novinara.

Agencija citira jednog od pripadnika jedinice za prevenciju kriminala u provinciji Golestan, da je učitelj joge jedan od uhapšenih, kao i da je sličaj prosleđen nadležnom tužilaštvu, prenosi CNN.

Novinska agencija Tasnim takođe je izvestila o ovom slučaju.

Zvaničnik jedinice za prevenciju kriminala rekao je i da se čovek koji predaje jogu reklamirao na društvenim mrežama, kao i da nije imao dozvolu za podučavanje.

Mešoviti sportovi su ilegalni u Iranu. Joga je legalna samo ukoliko su časovi isključivo za jedan pol, a nastavnik mora da ima dozvolu da podučava.

  • drr

    26.05.2019 15:44
    bolesno
    Iran je bolesno, zatvoreno i izopačeno društvo, tiranija matorih, zatucanih islamskih fundamentalista. Sramota hiljadugodišnje napredne i uzvišene kulture koja stoji iza njih. Svim njihovim simpatizerima želim da žive u takvim uslovima, gde policija hapsi zbog "neprikladnog oblačenja", čaše piva ili što se mladi par drži za ruke, ne daj bože zapleše ili da poljubi na ulici.
  • /

    26.05.2019 12:45
    /
    i vama se vise dopada ovakav sistem.
    pa 3/4 hetero srba bi bilo povesano u takvom drzavnom uredjenju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.