Holandski parlament traži uvođenje viza Albaniji

Prava politička bura podigla se u Albaniji pošto je holandski parlament zatražio od Evropske komisije da preispita bezvizni režim sa tom državom, zbog opasnosti koju predstavlja organizovani kriminal.
  Holandski parlament traži uvođenje viza Albaniji
Foto: Pixabay
Holandska vlada smatra da bi suspenzija bezviznog režima pogoršala odnose dve države, a Tirana je za sada, bez komentara.
 
Građani Albanije koji imaju biometrijske pasoše moći da, bez viza, putuju u zemlje Evropske unije sve do revizije odluke o bezviznom režimu, koju je, upozoravajući na opasnost koju predstavlja organizovani kriminal, od Evropske komisije zatražio holandski parlament.
 
Ovakvu odluku, holandski parlament je doneo sredinom aprila, a vlada te države je zahtev za preispitivanje viznog režima danas prosledilo Evropskoj komisiji, koja će posle uvida na holandske primedbe, doneti odluku da li će Albanci i nadalje moći da u EU putuju bez viza.
 
Holandska ambasada u Tirani je saopštila da će nastaviti da pomaže albanskoj vladi u borbi protiv organizovanog kriminala.
  • YYY

    01.06.2019 07:42
    Eh baš Holandija. Zemlja sa najliberalnijim propisima po pitanju narkomanije, i Kosovo kao najveća kriminalna regija u distribuciji narkotika u Evropi.Slučajno?Liči na neki sukob interesa.(zamislite:Holanđani su hteli da izleče narkomaniju u Srbiji.Hvala dr Gajić što nisu uspeli,jer ih je na vreme razotrikla.)

  • kimi

    01.06.2019 00:57
    Ah konacno nesto pametno i od njih , nzm da verujem da sam ovo procitao hah.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet