Počelo ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu

U zagrebačkom Županijskom sudu danas je počelo ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu i ostalima optuženima za ubistva i mučenja osiječkih Srba u slučajevima "garaža" i "selotejp" 1991. godine.
Počelo ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Glavaš je uoči svedočenja nekadašnjeg svedoka Krunoslava Fehira podneo krivičnu prijavu protiv njega, zbog ubistva Čedomira Vučkovića, ubijenog u osiječkoj garaži 1991. godine.
 
Vučkovića je u avgustu 1991. usmrtio tada 16-godišnji Fehir, pripadnik takozvane Branimirove osiječke bojne ili "zaštitne čete", koji je naknadno dobio status zaštićenog svedoka, a u ranijim je suđenjima teretio Glavaša.
 
Glavaš i ostali su već bili osuđeni, između ostalog i zahvaljujući Fehirovom iskazu, ali je pravosnažno presudu ukinuo Ustavni sud. Glavaš je do tada odslužio i većinu kazne u zatvorima u BiH, gde je otišao uoči izricanja prve presude.
 
O prošlonedeljnom podnošenju krične prijave protiv Fehira, Glavaševi advokati su izvestili sudsko veće kojim predsedava sudija Tanja Pavelin. Suđenje je nastavljeno čitanjem optužnice posle čega su se Glavaš i ostali optuženi izjasnili da nisu krivi, a na raspravi je ponovo saslušan i Fehir. Glavaš i ostali optuženi od početka odbacuju optužbe za zlostavljanja, mučenja i ubistva osiječkih Srba u slučajevima "garaža" i "selotejp".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet