Švedski sud odbio zahtev za hapšenje Asanža zbog silovanja

Švedski sud danas je odbio zahtev tužilaštva za pritvor osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, optuženog za silovanje navodno počinjeno u Švedskoj 2010. godine.
 Švedski sud odbio zahtev za hapšenje Asanža zbog silovanja
Foto: Pixabay
Asanž je u zatvoru u Londonu.
 
Odluka suda u Upsali, na koju se može uložiti žalba, prepreka je za tužilaštvo koje se nadalo da će izdati evropski nalog za hapšenje Asanža kako bi on bio izručen Švedskoj.
 
Asanž je 11. aprila izbačen iz Ambasade Ekvadora u Londonu u koju se sklonio 2012. godine i britanska policija ga je odmah uhapsila.
 
SAD su zatražile izručenje Asanža koji se suočava s ukupno 18 tačaka američke optužnice, a ukoliko bude osuđen za špijunažu i izdaju objavljivanjem tajnih državnih dokumenata, preti mu višedecenijska kazna zatvora.
  • 175 godina

    04.06.2019 21:32
    u 18 tačaka
    za fol špijunažu. Koliko zapetljavanja sa tim silovanjima da bi se prikrio politički progon čoveka koji je učinio dostupnim javnosti iračke ratne zapise. Strašno.
  • \

    04.06.2019 08:09
    \
    Sad ce na njegovom primeru da pokazu sta se desava kad se zezas sa amerikom. Da vise nikom ne padne napamet da bucka. Samo mirna voda, samo mrtvo more.
  • Konstantin

    03.06.2019 22:32
    Džulijana Asanža treba pod hitno pustiti iz pritvora, dosta je bio izolovan u ambasadi Ekvadora !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet