Branioci traže blažu kaznu za bolničara koji je ubio 100 pacijenata

Branioci bivšeg bolničara Nilsa Hegela, kome se sudi za ubistvo 100 pacijenata u dve bolnice na severu Nemačke, zatražili su od suda da bude blag prema njihovom klijentu, rekavši u završnim rečima da je on otvoreno pričao o svojim zločinima.
Branioci traže blažu kaznu za bolničara koji je ubio 100 pacijenata
Foto: Pixabay
Presuda se očekuje danas.
 
Hegel je 2015. osuđen za dva ubistva i dva pokušaja ubistva. On je na svom prvom suđenju rekao da je namerno izazvao srčane krize kod 90 pacijenata u Delmenhorstu, jer je uživao u osećaju da može da ih oživi.
 
Kasnije je rekao istražiteljima da je ubio i pacijente u Oldenburgu.
 
Tužioci su za 42-godišnjeg Hegela već tražili doživotnu kaznu zatvora zbog ubistava u bolnici u Oldenburgu između 1999. i 2002. i u još jednoj bolnici u obližnjem Delmenhorstu od 2003. do 2005. godine.
 
Tokom sedmomesečnog suđenja u Oldenburgu, Hegel je priznao 43 ubistava, osporio pet i rekao da ne može da se seti ostalih 52.
  • Hipokrat

    06.06.2019 09:50
    Vrteti se kao ventilator
    Što ti je današnja medicina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet