VIDEO: Dizalica se srušila na zgradu u Dalasu, poginula najmanje jedna osoba

Građevinska dizalica srušila se na stambenu zgradu u Dalasu, u SAD, i probila pet spratova, usmrtivši najmanje jednu osobu i povredivši najmanje šest, izjavio je portparol gradske službe za požare i spasavanja.
Garaža u zgradi takođe je teško oštećena, a vlasti planiraju detaljnu pretragu cele građevine u slučaju da je neko ostao zarobljen ili poginuo unutra, rekao je portparol Džejson Evans novinarima na mestu događaja i izrazio nadu da su, što se tiče žrtava, ovo konačne brojke.
 
Evans je rekao da je jedna osoba pronađena mrtva u stambenom delu petospratnice, dok je šest drugih osoba odvedeno u bolnice, s tim da su njih dvoje u kritičnom stanju.
 
Lokalni mediji navode da je poginula osoba bila žena.
 
Do urušavanja je došlo oko dva sata popodne po lokalnom vremenu, a prema rečima Evansa i brojnih svedoka, u gradu su u tom trenutku prevladavali nepovoljni vremenski uslovi, uz snažne udare vetra.
 
Lokalna meštanka Abi Kirni izjavila je za CNN da su ona i njen suprug videli kako dizalica pada na stambenu zgradu u centru Dalasa, grada u američkoj saveznoj državi Teksas, baš kad su na tom području počeli da duvaju izuzetno jaki vetrovi.
 
"Prošla je kroz zgradu ... kao vrući nož kroz maslac", rekla je.
 
Uzrok nesreće nije odmah precizno utvrđen, ali je Evans rekao da postoji "velika mogućnost da je vetar igrao ulogu u rušenju dizalice".
 
Inače, stambena zgrada se nalazila preko puta velikog gradilišta, a Evans u trenutku izjave nije imao saznanje da li je dizalica u vreme incidenta bila u pogonu.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.