VIDEO: Počelo izvlačenje olupine broda potonulog na Dunavu, pronađena još četiri tela

Specijalni timovi pronašli su četiri tela tokom operacije izvlačenja olupine mađarskog broda koji je nedavno potonuo na Dunavu u Budimpešti.
Tada je poginulo 26 južnokorejskih turista i dva mađarska člana posade.
 
Prvo telo otkriveno je na kapetanskom mostu, prenosi MTI.
 
Prema preliminarnoj proceni emitovanoj tokom prenosa uživo na javnoj televiziji, operacija spasavanja će trajati šest sati.
 
Nandor Jasenski iz antiterorističke policije TEK, koji je odgovoran za nadgledanje operacije, rekao za kanal M1 da će kritična tačka operacije biti podizanje trupa sa dna korita reke.
 
Izvlačenje će se odvijati u nekoliko faza, tokom kojih će se proceniti stanje broda. Tokom svake od četiri faze operacije, ronioci će ulaziti u trup broda da bi uklonili predmete i nameštaj koj pokrivaju tela, navodi mađarska agencija.
 
Nadležni organi su takođe spremni da pokupe gorivo ako dođe do curenja 1.400 litara koliko se nalazi u rezervoaru.
 
Brod Hableani (Sirena) potonuo je 29. maja nakon što ga je u zadnji kraj udario veći kruzer u vlasništvu jedne švajcarske firme u trenutku dok su oba broda prolazila po jakoj kiši ispod mosta.
 
"Sirena" je izgrađena 1949. godine. Brod je dug 27,2 metra, 4,8 metara širok i 5,2 metra visok i teži 50 tona.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.