Ponovo uhapšeni napadači na sezonce na Braču

Splitska policija uhapsila je ponovo dve osobe (19 i 22 godine) koje su učestvovale u napadu na sezonske radnike u Supetru na Braču, te ih prijavila za nekoliko krivičnih dela i privela pritvorskom nadzorniku.
Ponovo uhapšeni napadači na sezonce na Braču
Foto: Pixabay
Za ostalim učesnicima još se traga.
 
Podsećamo, prvi put su uhapšeni u nedelju, a u utorak su pušteni.
 
Policija navodi da su prikupljena saznanja i dokazi iz kojih je proizašla sumnja da su dvojica mladića ostvarila obeležja krivičnog dela, zbog čega su i uhapšeni i dovedeni u službene prostorije policije. 
 
"Sumnjiče se da su na naročito drzak i nepristojan način zajedno sa još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba i doveli ih u ponižavajući položaj, čime su ostvarili obeležja krivičnog dela nasilničkog ponašanja, te je protiv njih podnesena krivična prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku istragu u cilju identifikacije ostalih učesnika događaja", saopštili su u policiji.
 
U napadu na sezonske radnike na Braču teže je povređen supetarski vatrogasac (26) koji je stao u njihovu zaštitu, a trojica mladića iz Slavonije i devojka iz Varaždina su zadobili lakše povrede.
 
Prethodno je 22-godišnjak od zamenika Opštinskog državnog tužioca dobio meru opreza po kojoj se vatrogascu ne sme približiti na 150 metara, dok je 19-godišnjak prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.
 
Svedoci su policiji rekli da je bilo petnaestak napadača, da su pre napada pitali gde su Srbi. Incident se dogodio nakon Torcida kupa, a osudila ga je supetarska gradonačelnica Ivana Marković, koja je ukinula finansiranje kupa iz gradske blagajne.
 
Huligansko nasilje u Supetru osudili su i najviši hrvatski zvaničnici.
  • Andrija Šrek

    12.06.2019 14:22
    ...
    Koliko znam, u Dalmaciji i Zagori ima dosta finog kamena za tucanje...
  • Обсервер

    12.06.2019 10:35
    Дивљаци
    Знам да Брачани нису насилници што је и показао мештанин ватрогасац. Туђу имовину су чували и током ратних дана. Онда су дошли дивљаци са брда, којима се није лако супротставити. Млади ватрогасац је осветлао образ Супетра, градоначелница а и остали политичари су осудили напад. Ипак се нешто (п)окреће.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.