Moskva otkrila hakerske upade iz SAD

Moskva je otkrila pokušaje hakerskih upada iz SAD na infrastrukturu u Rusiji, javili su danas ruski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore.
Moskva otkrila hakerske upade iz SAD
Foto: Pixabay
Izveštaji o pokušajima hakerskih napada objavljeni su nakon što je američki dnevnik "Njujork tajms" pisao da su aktuelni i bivši američki zvaničnici opisali tajno postavljanje računarskog koda unutar električne mreže Rusije i na druga mesta.
 
Prema pisanju lista, to je delimično učinjeno kao upozorenje Rusiji, ali i da Americi ostavi prostor da izvrši hakerski napad u slučaju većeg sukoba Vašingtona i Moskve.
 
Američki predsednik Donald Tramp juče je optužio "NJujork tajms" za "virtuelnu izdaju" nakon objavljivanja izveštaja da Vašington pojačava hakerske upade na električnu mrežu Rusije.
 
"Ukoliko američke agencije vrše sajber napade, a o tome ne obaveštavaju predsednika Trampa, onda bi tu moglo biti naznaka 'sajber rata' protiv Rusije", rekao je nešto ranije portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
 
On je naveo da sajber napadi iz inostranstva i dalje nanose štetu pojedinim ključnim sferama ruske ekonomije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet