UN zahteva istragu o smrti Mohameda Morsija

Kancelarija UN za ljudska prava pozvala je na pokretanje nezavisne istrage o smrti bivšeg egipatskog predsednika Mohameda Morsija.
UN zahteva istragu o smrti Mohameda Morsija
Foto: Pixabay
Iz UN ističu da bi istraga trebalo da obuhvati sve aspekte njegovog lečenja tokom skoro šest godina provedenih u pritvoru.
 
Postoji zabrinutost u vezi sa uslovima Morsijevog pritvaranja, uključujući pristup adekvatnoj medicinskoj nezi, kao i pristup njegovih advokata i porodice, naveo je portparol visokog komesara UN za ljudska prava Rupert Kolvil.
 
"Istragu bi trebalo da sprovede sudski ili drugi nadležni organ, nezavisan od pritvorskih vlasti i ovlašćen da sprovede brzu, nepristrasnu i efikasnu istragu o okolnostima i uzrocima njegove smrti", naveo je Kolvil.
 
Bivši egipatski predsednik Mohamed Morsi, koji je preminuo u ponedeljak tokom suđenja, sahranjen je danas u Kairu, objavio je njegov sin Ahmed na svom profilu na Fejsbuku. Sahranjen je u Kairu, pošto su vlasti odbile da odobre sahranu u njegovom rodnom mestu u provinciji Šarkija.
 
Morsi je preminuo juče od srčanog udara, nakon što se onesvestio tokom suđenja pod optužbom za špijunažu.
  • Ja

    19.06.2019 22:56
    Hm
    Demokratija na delu. Vojna hunta na celu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet