Jak zemljotres u Japanu

Zemljotres jačine 6,7 pogodio je danas okrug Jamagata, na severoistoku Japana, nakon kojeg je izdato upozorenje od cunamija, a prvi talas pogodio je obalu ostrva Avašima, saopštila je japanska Meteorološka služba.
Jak zemljotres u Japanu
Foto: Pixabay
Talas je pogodio i obalu Sakate koja se nalazi u okrugu Jamagata, ali za sada nema podataka o većoj materijalnoj šteti.
 
Zemljotres se dogodio oko 22.20 sati po lokalnom vremenu, na dubini od oko 14 kilometara, a pojedini stanovnici su rekli da nikada nisu osetili toliko jak zemljotres.
 
Šef kabineta japanskog premijera Šinzo Abea, Jošhide Suga izjavio je da nema podatke da je bilo problema na nekoj nuklearki u Japanu.
 
Zbog zemljotresa, koji se smatra jednim od jačih, budući da je u Japanu skala za zemljotrese do 7, bez struje je ostalo skoro 10.000 domaćinastava u dva okruga, dok je železnički saobraćaj obustavljen u okruzima Jamagata, Akita i Džoecu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet