Tramp naredio napad na Iran, pa ga opozvao

Američki predsednik Donald Tramp odobrio je jutros vojne udare na ciljeve u Iranu kao odgovor na obaranje američkog drona vrednog 130 miliona dolara, ali se iznenada predomislio i otkazao akciju, piše Njujork tajms.
Tramp naredio napad na Iran, pa ga opozvao
Foto: Pixabay
Trebalo je da budu gađane radarske baterije i iranski projektili i da se akcija sprovede rano jutros kako bi se izbegao rizik da budu pogođeni civili ili vojnici.
 
Nije, međutim, jasno da li su napadi trajno otkazani, a nije poznato da li do vojne akcije nije došlo zbog toga što se predsednik Tramp predomislio ili zbog zabrinutosti u administraciji oko logistike ili strategije te akcije.
 
Nešto ranije, rekao je da je obaranje američkog drona bila velika greška Irana, ali da je to možda rezultat ljudske greške i da mu je teško da poveruje da je obaranje bilo namerno.
 
Teheran tvrdi da je ta letelica narušila iranski vazdušni prostor, što je Pentagon negirao.
  • Slavija

    21.06.2019 15:48
    Duboka država a.k.a. Deep state postoji pre Kenedija, a verovatno i pre Vudro Vilsona, koga su naterali da potpiše privatizaciju Federal Reserve, koja jedina štampa dolare. Predsednik je samo marioneta, koja sebi može da olakša i ide im niz dlaku ili da na ovaj ili onaj način nastrada. Dokaz za sve to je da se američka spoljna politika ne menja, bez obzira na to ko je na vlasti: demokrate ili republikanci, Klinton ili Buš, Obama ili Tramp. Sve su ostalo nijanse. Pljuju po Trampu, a čovek za svog mandata nije pokrenuo nijedan rat. Sa druge strane, Obama, koga dižu u nebesa je dobio Nobelovu za mir, a mandat mu je natopljen krvlju.
  • LALA

    21.06.2019 15:32
    samo u smrdiji
    Ziveo Iran
  • Pavle

    21.06.2019 14:30
    Ožeži po muvi
    Koliko sam upućen, bez odobrenja ne sme da preleće ništa sem ptica. Pre će biti da je "dron" bio špijunski nego humanitarni. Pitam se ima li tamo chemitrails-a :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.