Na protestima u Gruziji povređeno 69 osoba

Ukupno 39 policajaca i 30 demonstranata povređeno kasno sinoć u Tbilisiju posle nereda na protestu koji je izbio ispred parlamenta u kojem je govorio ruski poslanik, saopštile su danas gruzijske vlasti.
Na protestima u Gruziji povređeno 69 osoba
Foto: Pixabay
Nekoliko hiljada ljudi pokušalo je da uđe u parlament ali je policija intervenisala bacajući suzavac na demonstrante, koji su protestovali zbog obraćanja ruskog poslanika Sergeja Gavrila u okviru godišnjeg sastanka međuparlamentarne skupštine o pravoslavlju, foruma parlamentaraca iz pretežno pravoslavnih zemalja.
 
Demonstranti su tražili ostavku predsednika parlamenta Iraklija Kobahidzea jer je primio ruskog poslanika.
 
Prisustvo ruskih poslanika izazvalo je proteste u Gruziji, koja je sa Rusijom vodila rat 2008. godine.
 
Gruzija i Rusija vodile su kratak rat u avgustu 2008. oko gruzijskih otcepljenih regiona Abhazije i Južne Osetije. Taj rat je Gruzija izgubila, a Abhazija i Južna Osetija proglasile su nezavisnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet