Vlast oduzima državljanstvo liderima opozicije

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za upravne unutrašnje poslove, Osman Subašić, najavio je da će crnogorsko državljanstvo biti oduzeto i lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću zbog toga što poseduje i državljanstvo Srbije.
Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za upravne unutrašnje poslove, Osman Subašić, najavio je da će crnogorsko državljanstvo biti oduzeto i lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću zbog toga što poseduje i državljanstvo Srbije.

Mandić ima srpsko državljanstvo koje je dobio na osnovu izmena i dopuna srpskog Zakona o državljanstvu iz septembra 2007. godine. Tim aktom se propisuje da svi pripadnici srpskog naroda koji nemaju prebivalište u Srbiji mogu da dobiju srpsko državljanstvo.

Subašić kaže da je zakon jasan: "Andrija Mandić je srpsko državljanstvo dobio nakon 3. juna 2006, i njemu će, kao i Predragu Popoviću, lideru Narodne stranke, biti oduzeto crnogorsko državljanstvo". "Crnogorski državljanin, koji je stekao državljanstvo druge države nakon 3. juna 2006. godine, a Crna Gora nije sa tom državom potpisala sporazum, crnogorsko državljanstvo gubi po sili zakona", kazao je Subašić, preneo je Radio Antena M.
  • G

    27.03.2011 19:27
    @→↓← - gospodine molim vas što pre potražite profesionalnu pomoć, jer možete biti samo izrazito mentalno poremećeni i ogromna opasnost za sve u vašoj blizini ako ste sposobni da sami, bez ičije pomoći navedete ovoliku količinu lupetanja na ovoliko malom prostoru.
  • sale novosadjanin

    27.03.2011 19:22
    @vojvodjanin-e
    svaka ti je na mestu.
    ps-ivana,neznam kako se ti izjasnjavas,ali ja sam VOJVODJANIN srpskog porekla i nemam rezervnu domovinu.
    moja domovina je VOJVODINA,kao i mog komsije ISTVANA i mog JANKA i mog komsije ZLATKA i mog komsije HANSA i mog komsije......
    VOJVODINA VOJVODJANIMA !!!
  • →↓←

    27.03.2011 17:08
    vojvođanin
    Ivana, vojvođani su građani Vojvodine.

    Vojvođani su svi oni koji nemaju rezervne domovine u Hrvatskoj, Bosni, Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori.

    Vojvodina nije u Srbiji jer se nalazi u panonskoj niziji, a Srbija na Balkanu.

    Vojvođani su 2006. na referendumu odbili ustav po kome je Vojvodina deo Srbije.

    Nemojte terati vojvođane iz Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.