Rusija se vraća u Savet Evrope

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope odobrila je rezoluciju kojom se Rusiji omogućava da učestvuje na junskom zasedanju Skupštine.
Rezoluciju je podržalo 118 članova, 62 su bila protiv, dok je 10 bilo uzdržano.
 
Zamenik predsednika državne Dume Petar Tolstoj je izjavio da su članice PS SE do kasno u noć razmatrali više od 200 amandmana koje su podneli delegati Ukrajine i Britanije sa ciljem, kako je rekao, da se odloži usvajanje rezolucije kojom se ruskoj delegaciji dozvoljava povratak u to telo i učešće na letnjem zasedanju.
 
"Sem izgubljenog vremena i napora njihovih evropskih kolega, ništa nisu postigli, pošto su ti amandmani odbačeni", rekao je Tolstoj, dodajući da Rusija danas podnosi prijavu kojom potvrđuje prava na učešće.
 
Prema njegovim rečima, odobrena je rezolucija koju je podnela belgijska predstavnica Petra De Suter. Tolstoj je naveo da je ona "pokazala mnogo strpljenja i metodično je objasnila svoj stav što se tiče svakog besmislenog amandmana ukrajinske delegacije".
 
Rezolucija je usvojena kasno sinoć, posle devet sati diskusije.
 
Pre pet godina, Rusiji je oduzet mandat u PS SE zbog događaja u Ukrajini i pripajanja Krima Rusiji.
  • /

    25.06.2019 23:04
    /
    ju kome ce sada srbi prepakivati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet